Apa

Szeptember, tizenhatodika.

Utolsó kommentek

Azt mesélem...

apablog 2013.10.27. 20:45

...na például azt nézem, mennyire megnőttél, el sem férsz már Apa kezében rendesen, szóval ne nyújtogasd a lábadat, mert ha nekifeszülsz a hasamnak, és megtolod magad, leesik a fejed a túlvégen.

Eleve hogy nézel már ki, ilyen kilométer-hosszan. Akkorára nőttél csendben, mint egy metróvonal. Itt a lábad például a Kőbánya-Kispest, a fejed meg az Újpest-központ. Ráadásul köldöknél meg át lehet szállni a piros metróra, egyik kezed a Déli pu, ami egyébként neked is szokott lenni, mármint daily poo, a másik kezednél meg ott az Örs vezér tere.

Ami egyébként külön érdekes, mert még folytatódik a HÉV Gödöllő felé, képzeld el, hogy csak annyi van, hogy átszállsz a kék kígyóról a zöld kígyóra. Na nem olyan igazi kígyó, de nagyon hasonlít rá, mert hosszú, és mikor felszállsz rá, mint a Kis hercegben az elefánt, akkor nagyon megtévesztő. Sőt, ha elefánt szállna fel a HÉVre, pont ugyanúgy kidudorodna, és csak a színéről lehetne már megkülönböztetni. Ha egyszínűek lennének, ott állna a BKV meg a Kis herceg, tanácstalanul, hogy melyik kié.

Vagy esetleg várnának kicsit, mert az elefántot a kígyó megemészti, de a HÉV nem, mert nincs benne olyan szerkezet beépítve. Nagy szerencse ez, mert mennyire hülyén jönne ki, hogy felszállnak az utasok, és mikor jön a kalauz, már nem tudják átadni a jegyüket, mert a HÉV megemésztette a zsebüket, amiben volt. Vagy a kezüket, amivel át akarják adni. Vagy főleg, hogy a kalauz oda sem érne, mert megemésztené őt is, és akkor egy HÉV-re több kalauzt is kéne rendszeresíteni, hogy ellenőrizni tudjanak. De ez persze csak szimpla fikció, a HÉV nem emészt meg senkit, legfeljebb levágja a lábát, ha alámegy, ami egyébként sokkal viccesebb, mert emésztéskor csak így elfolynak a dolgok, nyálkás-undorítóan, pfőőőj, gázolásnál meg rendesen elválik egymástól a törzs és a végtag, meg van látványos spriccelés, és ilyenkor az ember nem elfordítja a fejét, hogy eeeee, de undorító, fúj, mint egy emésztésnél, hanem odafordul az ordításra, hogy apaapaapa, nézzoda, a bácsinak leesett a lába, hogy pulzál már az artéria, dekomooooooly!


Szóval valami ilyesmiket szoktam mesélni, és Kátya csak figyel, és figyel, issza magába a sok bölcsességet, hogy majd felnőve okos, a világ dolgaiban tájékozott, céltudatos nővé cseperedjen.

Tökre nem biztos egyébként, hogy ezt pont így, mert ilyenkor már nem igazán emlékszem a sztorira, de feltétlen hasonlókat.
Imre szerint meg ki kéne adni műsoros pendrájvon, előjegyzés itt.

Címkék: mese kátya

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apa.blog.hu/api/trackback/id/tr905602073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2013.10.27. 23:20:17

Fű, nem semmi, és akkor még elő sem húztad minden ad hoc mese aduászát: a GÖDÖR!
Hónapokig lehet vele variálni.
süti beállítások módosítása